Digikrantje

Heeft u het digikrantje gemist? Download het laatste digikrantje als pdf of word document
 
 

 
 

 
 
Home
Programma
Uitslagen
Jeugd
Senioren
Nieuws
Over OSC'45
 
Fotoalbums
Gastenboek
 
Sponsoren
Supportersclub
Club van 100
Rako Printing
 
Fysiotherapie Smits
 
Alle rechten voor behouden
© www.osc45.nl
 

 
 

Nieuws

 
 
 
 

Brandbrief bestuur OSC45

  Er is de afgelopen periode veel gebeurd, waardoor er bij het bestuur van OSC’45 de nodige zorgen zijn ontstaan. In de onderstaande tekst is te lezen wat er gaat veranderen en dat ook van de leden wat extra’s wordt gevraagd !!

Mochten er naar aanleiding van deze brief vragen en/of opmerkingen zijn,
schroom dan niet en neem contact op met het bestuur.

OSC’45 - We moeten het samen gaan doen......

Beste (jeugd)leden of ouders van jeugdleden. Wij, het bestuur van OSC’45, hebben gekozen om een frisse wind door het bestuur te laten waaien. Maar alle leden moeten hier dan ook wel aan mee willen werken, want we moeten het samen doen, het bestuur kan het niet langer alleen !

Het kan u bijna niet ontgaan zijn dat er vele ‘dingen’ niet goed gaan binnen de vereniging. Voorbeelden te over. Als bestuur zien wij dit ook en proberen hier zo goed en zo kwaad mogelijk oplossingen voor te vinden en uit te voeren. Hier nu ligt het probleem, dat wij via deze brief onder uw aandacht wil brengen. Er zijn zo veel probleempjes die aandacht behoeven, dat het bestuur niets anders doet dan deze brandjes proberen te blussen, waardoor het bestuur niet meer aan besturen toekomt. De vereniging voorbereiden op de toekomst is noodzakelijk en is iets dat het bestuur graag zou willen maar niet aan toekomt.

Waar ligt dit nu aan ?

Allereerst heeft het bestuur naar zichzelf gekeken en zich de vraag gesteld of het effectief opereert. Het bestuur is niet volledig en belangrijke bestuursfuncties zijn nog niet ingevuld. Hoewel er meer dan een reden is waarom bestuursleden zijn opgestapt is de drukte en onderwaardering een belangrijke reden. Maar ook het ‘gezeur’ en het niet bij machte zijn om het iedereen naar de zin te maken is een belangrijke reden. Als er geen ‘wil’ is om met z’n allen de vereniging vooruit te helpen en voor te bereiden op de toekomst gaat er niets veranderen.

Het lid zijn van een vereniging brengt rechten en plichten met zich mee. Vele leden zijn zich uitermate bewust van hun rechten “ik betaal contributie dus alles moet goed geregeld zijn”. Begrijpelijk toch? Maar de plichten in een vereniging worden tegenwoordig makkelijk vergeten, ook dat is begrijpelijk. Het bestuur kan deze ‘plichten’ vanzelfsprekend niet afdwingen. Wij vragen alleen eens na te denken over uw ‘plichten’ en deze op eenzelfde manier te gaan zien als de ‘rechten’ waarop vele OSC leden zich beroepen. Een mentaliteitsverandering is wat OSC’45 nodig heeft. Denk eens aan de vereniging en niet aan jezelf. Gaat er iets mis, probeer het op te lossen. Praat met elkaar in plaats van app-en. Heb je een goed advies, help het te implementeren.

Het bestuur wil met dit schrijven een beroep doen om een mentaliteitsverandering binnen de vereniging door te voeren. Maar dat begint bij ieder lid van de vereniging. Klagen mag, maar we moeten ons de vraag stellen: Wat kan ik doen om te helpen? De handen uit de mouwen steken en zaken oplossen werkt echt beter dan klagen bij het bestuur dat geen tijd (of energie meer) heeft om brandjes te blussen.

Help ons deze mentaliteitsverandering te realiseren en van OSC’45 de vereniging te maken die het altijd was, goed voetbal, gezelligheid en respectvol naar iedereen. Het wordt tijd dat iedereen, vrijwilligers, niet-vrijwilligers en bestuur zich, meer dan nu het geval is, gaan afvragen of wat ik doe wel in het belang is van de vereniging ?

Het bestuur heeft gekozen voor nieuwe oplossingen, zo werken wij aan nieuwe sponsoring en zijn we bezig met het opnieuw invullen van de functie van penningmeester en voorzitter en de jeugdafdeling heeft weer aanspreekpunten. Vanuit de Gemeente komt er ondersteuning van
Irfan Gadzo. Wij als bestuur zien nog voldoende mogelijkheden om OSC weer onze club te maken, die het moet zijn en gaan hier voor de volle 100% voor. Echter hebben wij hiervoor wel uw allen hulp en medewerking voor nodig.

Wij gaan ervoor u ook ???

 
Geplaatst 2 Jan 2018
Terug naar de vorige pagina