Digikrantje

Heeft u het digikrantje gemist? Download het laatste digikrantje als pdf of word document
 
 

 
 

 
 
Home
Programma
Uitslagen
Jeugd
Senioren
Nieuws
Over OSC'45
 
Fotoalbums
Gastenboek
 
Sponsoren
Supportersclub
Club van 100
Rako Printing
 
Fysiotherapie Smits
 
Alle rechten voor behouden
© www.osc45.nl
 

 
 

Nieuws

 
 
 
 

Nieuwjaarstoespraak voorzitter

  Op zaterdag 7 januari jongstleden, was er weer de traditionele nieuwjaarsreceptie in het clubhuis van OSCí45. Hieronder is terug te lezen de toespraak die onze voorzitter (Erik Pols) hield.

Mooi dat jullie met zo velen aanwezig zijn op deze nieuwjaarsreceptie. Namens het gehele bestuur van OSCí45 wil ik jullie allen een heel goed en vooral gezond 2017 wensen. Heel veel leden (vooral van het vierde elftal) hebben aangegeven dat ik deze Nieuwjaars speech zo kort mogelijk moet houden. En dat zal niets te maken hebben met de gratis consumpties.

Ik kan de toespraak kort houden want er zijn deze keer geen jubilarissen. Een lid was een twijfelgeval of zijn jubileum nu zou zijn of toch volgend jaar. Het is toch echt de volgende Nieuwjaars receptie dat hij in het zonnetje wordt gezet. Toch wil ik hem vandaag even specifiek noemen. Ik wil Jan Kappe bedanken voor zijn support afgelopen seizoen. Jan heeft ons geholpen met de VOG verklaringen (en daar moest hij veel geduld voor hebben) en hij heeft, samen met Joan Wagenaar, een heel belangrijke rol gespeeld bij de nieuwbouw van het clubhuis. Ook in 2017 staat Jan voor ons klaar. Hij gaat een belangrijke rol spelen in de gesprekken met RKJVV, TGG en de gemeente.

In een nieuwjaarstoespraak is het gebruikelijk om even terug te blikken en vooruit te kijken. Het hoogtepunt van 2016 is absoluut de nieuwe accommodatie en de opening op 18 september jl. We zitten er keurig bij, bij OSC en we zijn klaar voor de toekomst. De huidige accommodatie kan nog jaren mee en is door de gemeente aangewezen als ĎSportpuntí binnen de stad. Het zal duidelijk zijn dat vele vrijwilligers hebben bijgedragen aan het succes van de nieuwbouw en de opening. Nu is het gevaarlijk om namen te noemen van mensen die ik zou willen bedanken omdat je bijna altijd iemand vergeet of tekort doet. Maar ik ga het toch doen. Zonder Jan Kappe en Joan Wagenaar zouden we waarschijnlijk nog met de bouw bezig zijn. Het opening comitť heeft fantastisch werk geleverd. Frank van Bokhoven, Erik Damen, Anouk Tiebosch en wederom Joan Wagenaar bedankt. Speciaal wil ik ook Toine Sluijter bedanken die voor gave sponsoring heeft gezorgd. De jeugd zeskamp tijdens de opening was ook een succes. Heel veel mensen hebben geholpen met het begeleiden van de activiteiten. Maar speciale dank gaat uit naar: Anouk Tiebosch, Mirte Hoedemakers, Natasha Raaijmakers en Magda Kole. Al met al en mooi clubhuis met een geweldige opening.
Dit heeft OSCí45 goed gedaan en veel positieve media aandacht opgeleverd.

Realistisch als ik denk dat ik ben heb ik ook gekeken naar punten die mogelijk wat minder waren in 2016. Naast het overlijden van enkele oud leden (Maria van Acker en Jan Nooijen) kan ik mij die eigenlijk niet herinneren. Je zou kunnen zeggen dat degradatie van ons Eerste elftal van de vierde naar de vijfde klasse een dipje was. Maar als ik nu kijk naar de selectie, de begeleiding, het enthousiasme en de resultaten zou ik het absoluut geen dipje willen noemen. Ik ben heel erg blij met de selectie en de begeleiding en de uitstraling die zij hebben, ook op de jeugd en overige elftallen.

Natuurlijk zijn er zorgen. Die waren er in 2016 en zullen er ook nog zijn in 2017. Het ledenaantal, sponsorinkomsten, de omzet van het clubhuis en het gebrek aan echte vrijwilligers hebben blijvend aandacht nodig. Het bestuur doet er werkelijk alles aan het tij te keren maar makkelijk is het niet. IdeeŽn en hulp zijn natuurlijk altijd welkom.

Nu even snel vooruit kijken zodat we een drankje kunnen doen op het nieuwe jaar. Wat heeft 2017 voor OSCí45 in petto ? Een goede selectie, goede begeleiding, enthousiaste vrijwilligers, voldoende jeugd met begeleiding, gezellige senioren elftallen en een voltallig bestuur bieden goede hoop. Maar eerlijk is eerlijk de financiŽle situatie en het gebrek aan echte vrijwilligers en de uitdagingen om hier verandering in te brengen houden mij toch ook wel eens wakker. Helaas.

Overigens spelen deze problemen bij vrijwel alle kleine en middel grote clubs.
2017, met name het eerste half jaar, zal in het teken staan van de samenwerking/fusie tussen RKJVV, TGG en OSCí45. Eventueel worden hier nog andere kleine clubs in het Bossche stadsgebied aan toegevoegd. Jullie hebben over deze ontwikkelingen al veel gehoord en ook de krant laat zich niet onbetuigd met een gehele voorpagina van de Bossche bijlage van het Brabants Dagblad op 5 januari jl. Ook nog met een vervolg op pagina 2 en 3.
Ik ga daar nu niet verder over uitweiden. Als bestuur houden we jullie uitgebreid op de hoogte van de ontwikkelingen via het Digi-krantje, nieuwsbrieven of via een ingelaste ALV. Er zullen geen beslissingen worden genomen zonder de leden te raadplegen en om toestemming te vragen.

Voordat ik wil afsluiten wil ik nog bepaalde namen noemen van vrijwilligers die een bijzondere bijdrage leveren, zowel zichtbaar als vrijwel onzichtbaar. Frans Vos en Theo Buur. Frans Vos die op onze mollen jaagt. Heel belangrijk voor de kwaliteit van onze velden. Theo Buur. Ik realiseer mij dat ik Theo in vrijwel elke nieuwjaarstoespraak noem. Maar dit is dan ook terecht want Theo ondersteunt ons elk jaar met het managen van de relaties met onze leveranciers. Als we het zonder Theo moesten doen zouden we aanzienlijk hogere inkoopkosten hebben. Maar ook Henri van Helvoirt en Sjef van Stokkum wil ik specifiek bedanken voor hun bijdrage. En natuurlijk doe ik andere vrijwilligers wederom tekort.

En dan nu nogmaals een heel gelukkig en gezond 2017 met heel veel voetbalplezier.

Erik Pols / Voorzitter OSCí45
 
Geplaatst 17 Jan 2017
Terug naar de vorige pagina